Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Duyuru: (2021-2022) Sevgili Üniversitemiz Öğrencilerinin Dikkatine !!

24/09/2021 17:25:00 - 24/09/2021 17:25:00 - 2286 Okunma

 

Değerli Öğrencilerimiz,

Geçtiğimiz günlerde hep birlikte deneyimlediğimiz pandemi tedbirlerinden sonra, tekrar yüz yüze buluşmamızın vermiş olduğu heyecanla üniversitemize hoş geldiniz. 2021-2022 Eğitim Öğretim yılının, hayallerinize uzanan bu yolculukta önce sağlıklı, başarılı, dinamik ve verimli geçmesini diliyoruz.

Kırklareli Üniversitesi Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi olarak sizlerin sağlıklı ortamlarda nitelikli bir eğitim almanıza önem veriyor ve aşağıdaki hususlarda bilgilendirmek istiyoruz:

 

  • Çevrimiçi ortamda eğitim öğretim faaliyetlerimizi yürütmek için Microsoft Teams uygulamasını kullanmaktayız. MS Teams uygulamasını https://kluzem.klu.edu.tr/ web sayfamızdan, Google Play veya App Store mobil uygulama indirme platformlarından veya https://www.microsoft.com/tr-tr/download adresinden indirebilirsiniz.
     
  • MS Teams’te oturum açmak için Kullanıcı adı ve şifrenizi girmelisiniz. Sisteme tanımlı olan kullanıcı adı: ‘Öğrenci numaranız@ogr.klu.edu.tr’, şifre: ‘T.C. kimlik numaranız’ olarak belirlenmiştir.
     
  • Derslere çevrimiçi katılmadan önce donanım yeterliğini (Bilgisayar, internet, kulaklık, mikrofon vb..) kendi imkanlarınızla sağlamanız beklenmektedir.
     
  • Kayıtlı olduğunuz dersin öğretim elemanı tarafından yayınlanan Ders Bilgi Formu ve Bologna Bilgi Paketi kapsamında dersle ilgili tüm içerikleri okumanız tavsiye edilir.
     
  • Çevrimiçi ortamda alacağınız dersler öğretim elemanı sorumluluğundadır. Merkezimiz, eğitimlerin hazırlanıp sunulduğu aracı birim olarak hizmet vermektedir. Ders ile ilgili konuların dersin sorumlusu öğretim elemanı ile konuşulması gerekmektedir.
     
  • Tamamen uzaktan öğretim ile verilecek dersler ders programlarınızda (Uzaktan) ibaresi ile belirtilmektedir.
     
  • Dersler haftalık olarak sisteme yüklenecektir. Her haftanın sunumu istenilen zamanda tekrar izlenebilir.
     
  • Senato kararı ile pandemi öncesinde de uzaktan öğretim yöntemi ile verilen Türk Dili, Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Temel Bilgi Teknolojisi Kullanımı, Mühendislikte Ofis Uygulamaları ve İngilizce-1 derslerinin ara sınavları (vizeler) çevrimiçi ortamda yapılacaktır. Bu dersler haricindeki uzaktan öğretim ile verilen derslerin vize sınavları yüz yüze yapılacaktır. Dönem sonu sınavların (finaller) tamamı ise yüz yüze gerçekleştirilecektir.
     
  • MS Teams üzerinde paylaşılan tüm senkron ve asenkron ders materyalleri, dersin öğretim elemanının izni olmaksızın farklı bir platforma yüklenemez veya yayımlanamaz. Dersin öğretim elemanının haberi olmadan ders materyallerinin paylaşılmaması gerekmektedir.
     
  • Yüz yüze, çevrimiçi veya harmanlanmış öğretim modellerinde yapılacak derslere Eğitim Öğretim yönetmeliğinde yer alan devamsızlık sınırında katılmakla yükümlüsünüz.
     
  • Ödevlerinizi öğretim elemanın verdiği yönergeye ve etik kurallara uygun bir şekilde hazırlayarak belirlenen süre içerisinde sisteme yüklemekle yükümlüsünüz.
     
  • Herhangi bir teknik sorun ile karşılaştığınızda kluzem.klu.edu.tr web sayfamızdaki ‘Bize Ulaşın’ bölümünden veya uzem@klu.edu.tr adresinden eposta ile bizlere ulaşabilirsiniz.

 

KLUZEM

Kırklareli Üniversitesi
Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

 

teams kluzem 2021 2022 uzaktan eğitim

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.