2020-2021 Eğitim-Öğretim Yılı Güz Dönemi Ara Sınavlar Hakkında

26/11/2020 18:14:07 - 29/11/2020 18:14:07 - 24225 Okunma

30.11.2020-06.12.2020 tarihleri arasında yapılacak olan ara sınavlarda öğrencilerin dikkat etmesi gereken noktalar aşağıda belirtilmiştir:

1. Ara sınavlar öğretim elemanının planlamasına göre ödev veya sınav şeklinde ilgili bölümün sınav takviminde belirtilen gün ve saatte yapılacaktır. Sınav tarihleri biriminizin web sayfasında ilan edilmiştir.
  2. Sınav başlangıç saatinden en az 5 dakika önce  Microsoft Teams programında ilgili dersin (ekibin) sayfasında hazır bulunulmalıdır.
  3. KLUZEM web sayfasında yer alan öğrenci rehberleri mutlaka incelenmelidir.
  4. Sınav sırasında sorun yaşamamak için,
    • Mutlaka kurumsal (öğrenci_no@ogr.klu.edu.tr) e-posta adresleriniz ile giriş yapınız.
    • İnternet altyapısının güçlü olduğu bir mekân seçiniz.
    • Eğer ülke dışındaysanız bilgisayarınızın Türkiye yerel saatine (UTC+3:00 İstanbul) ayarlı olduğuna emin olunuz.
    • Sınavdan herhangi bir nedenle kopma yaşanması durumunda sınav süresi içerisinde tekrar giriş yapılabilir. Ancak sınav süresi devam eder. Ek bir süre tanımlaması yapılmayacaktır.
    • Mobil cihazlardan sınava girilebilir ancak sınav konforu ve kolaylığı açısından düzgün çalışan bir bilgisayar tercih edilmelidir.
    • Sınavı birden fazla tarayıcıda açmanız sınavınızın iptal olmasına sebebiyet verebilmektedir. Bu nedenle tek tarayıcıdan açınız. (Chrome, Firefox ve Edge kullanılması önerilir)
    • Sınav ekranında sınav süresini gösteren bir sayaç bulunmamaktadır. Bu nedenle sınav süresine, başlangıç ve bitiş saatine dikkat ediniz.
    • Tüm soruların cevaplanması bittikten sonra sınav süresi içerisinde kesinlikle GÖNDER butonuna basınız. Aksi taktirde sınavınız geçersiz sayılacaktır.
    • GÖNDER butonuna basıldıktan sonra sınavınız bitmiş sayılır. Geri dönüş yapılamayacaktır.
  5. Sınav sonuçları Öğrenci Bilgi Sistemi (OBS) üzerinden ilan edilecektir.
  6. Yapılacak olan sınavlarda kamera veya mikrofon açılması ile ilgili bir uygulamamız bulunmamaktadır.

Tüm öğrencilerimize  sınavlarda başarılar dileriz.

Microsoft Teams ile ilgili öğrenci videolarını incelemek için tıklayınız.

Microsoft Teams - Sekme Üzerinden Gönderilen Sınav Aktivitesi

Microsoft Teams - Link Üzerinden Gönderilen Sınav Aktivitesi