It Academy Sınavları

26/12/2014 20:24:21 - 26/12/2014 20:24:21 - 34937 Okunma

Microsoft IT Academy Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi

Microsoft IT Academy 1. Eğitim Paketi sınavları 21 Ocak 2014 Çarşamba saat 07:00 başlayıp aynı gün saat 23:59’ da sona erecektir. Sınavlar,

• Windows 7,
  • Windows 8.1,
  • Word 2013,

dersleri müfredatına uygun olarak hazırlanmış ayrı oturumlardan oluşmaktadır.

• Sınavların tamamı internet üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır. Sınava, başlangıç ve bitiş saatleri arasında istenilen zamanda ve mekânda girilebilecektir. KLUZEM ’in sınavlar için bilgisayar ve internet tahsis etme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
  • Öğrencilerimizin sınav oturumu sırasında sorun yaşamamaları için bilgisayar donanımlarını ve internet bağlantılarını kontrol etmelerinde fayda vardır. Sınav rahatlığı ve kullanılabilirliği açısından mobil cihazlar tavsiye edilmemektedir.
  • Her bir oturumda toplam 40 adet test sorusu sorulacaktır.
  • Her bir oturumun süresi 30 dakikadır.
  • Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecektir. Doğru olduğu düşünülen cevap şıkkı işaretlenmelidir.
  • Sınav bitiminde mutlaka Sınavı Bitir butonuna tıklanmalıdır.  Aksi takdirde sınav süre bitiminde bitmiş sayılacaktır.
  • Herhangi bir sebeple sınav ekranının kapanması durumunda, sınav süresi içerisinde tekrar oturuma girilebilir. Ancak sınavdan ayrı kalınan süreler sınav süresine dahil olacağından, bu gibi kötü senaryoların yaşanmaması için internet bağlantısı güçlü olan bir mekânda oturuma girilmesi tavsiye edilir.
  • Bir dersten başarılı sayılmak için en az 50 puan (20 doğru yanıt) alınması gerekmektedir.
  • Sertifikanın hak edilebilmesi için her bir dersten (Windows 7, Windows 8.1, Word 2013) başarılı olunması gerekir.
  • Başarısız olunan dersler veya birinci sınavı kaçıran öğrenciler için 28 Ocak 2014 Çarşamba günü aynı saat aralığında tekrar sınav yapılacaktır.
  • İkinci sınavdan da başarısız olan veya sınava girmeyen öğrenciler için başka sınav hakkı tanınmayacaktır.

IT Academy Sınavında Başarılar Dileriz

IT Academy Sınavları Sınav KLUZEM