Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi

Uzaktan Eğitim İçin Akademik Altyapının Güçlendirilmesi Projesi

22/08/2014 20:31:15 - 22/08/2014 20:31:15 - 35600 Okunma

Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezinimizin Trakya Kalkınma Ajansı 2013 Yılı Teknik Destek Programına yaptığı TR21-13-TD01-04 numaralı "Uzaktan Eğitim İçin Akademik Altyapının Güçlendirilmesi" başlıklı proje desteklenmeye hak kazanmıştır. 

Proje kapsamında 31 Ekim 2013 -3 Kasım 2013 tarihleri arasında Asenkron ve Senkrol olarak uzaktan eğitim ders materyali hazırlama eğitimi verilecektir. Eğitim sonunda katılımcılar sertifikalandırılacaktır. Eğitime katılmak isteyen öğretim elemanlarımızın bora.aslan@klu.edu.tr adresine mail atmaları gerekmeketdir. Eğitim kontenjanı 10 kişi ile sınırlıdır.

Eğitim programı: 

Adobe Presenter Eğitimi (2 gün)  31 Ekim, 1 Kasım
Adobe Connect Eğitimi (2 gün)    2 Kasım, 3 Kasım

• Adobe Presenter: Adobe Presenter, Microsoft PowerPoint için geliştirilmiş bir yazılım eklentisidir. PowerPoint ile oluşturulan her türlü içeriği eÖğrenme (eLearning), eSunum (ePresentation) veya eYardım (eHelp) dosyalarına dönüştürmeyi sağlar. Çalışma ortamını tanımak,sunumlara ses eklemek, Adobe Presenter sunumu yayımlamak, Adobe Presenter sunumlarını özelleştirmek, Flash içeriği ve video eklemek, sunuma test veya anket eklemek, content (içerik) kütüphanesini yönetmek, course (ders) oluşturmak, curriculum (müfredat) oluşturmak ve yapılandırmak, virtual classroom (sanal sınıf) oluşturmak ve yönetmek, training (eğitim) kütüphanesini yönetmek, etkinlik oluşturmak ve yönetmek eğitimin ana başlıkları olacaktır.

•  Adobe Connect: Adobe Acrobat Connect Pro 8 sunucu tabanlı bir platform uygulamasıdır. Ürün web tabanlı çevrimiçi toplantılar ve sanal sınıf uygulamaları için kullanılır. Adobe Acrobat Connect Pro uygulamalarını tanımak, çalışma ortamını tanımak, meeting room (toplantı odası) oluşturmak, toplantı odasını yönetmek, sunum paylaşmak, toplantı odası görünümünü özelleştirmek, beyaz tahta kullanmak, ekran paylaştırmak, Adobe Flash içerikleri paylaşmak, meetings (toplantılar) kütüphanesini yönetmek, bölme görünümlerini özelleştirmek, düzenleri özelleştirmek, ses ve görüntü kullanmak, sohbet mesajlarını ve soruları yönetmek, dosya ve bağlantı paylaşmak, toplantı oturumunu kaydetmek, toplantıya ara vermek, yönetim araçlarını kullanmak, etkinlik oluşturmak ve yönetmek eğitimin ana başlıkları olacaktır.

Ayrıntılı bilgi için 

Yrd.Doç.Dr. Bora Aslan      bora.aslan@klu.edu.tr
Uzman Ömer Kırmacı        kirmaciomer@klu.edu.tr
Uzman Süleyman ASLAN   suleyman.aslan@klu.edu.tr

Uzaktan Eğitim İçin Akademik Altyapının Güçlendirilmesi Projesi

Facebook Twitter Google Plus
Telefon Tablet Bilgisayar Bu website tüm cihazlarla uyumludur.