Microsoft It Academy Sınav Ve Başarı Değerlendirme Yönergesi

20/05/2016 10:35:11 - 20/05/2016 10:35:11 - 37763 Okunma

Microsoft IT Academy Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi

Microsoft IT Academy Office ve Yazılım Uzmanlığı sertifika programı sınavları 23 Mayıs 2016 Pazartesi saat 07:00 başlayıp 27 Mayıs 2016 Cuma günü saat 23:59’ da sona erecektir. Sınavlar, aşağıdaki derslerden ilgili müfredata uygun olarak hazırlanmış farklı oturumlardan oluşmaktadır.

Microsoft IT Academy Office Uzmanlığı

• Word 2013,
  • Excel 2013,
  • PowerPoint 2013,
  • Outlook 20013.

Microsoft IT Academy Yazılım Uzmanlığı

• C#,
  • SQL Server Veri Tabanı,
  • Sınavlar her bir dersten ayrı ayrı yapılacaktır.(Ofis uzmanlığı için; MS Word 2013, MS Excel 2013, MS Outlook 2013, MS Powerpoint 2013 Yazılım Uzmanlığı için; C# ve SQL Server)
  • Her bir oturumda toplam 30 adet test sorusu sorulacaktır.
  • Her bir oturumun süresi 25 dakikadır.
  • Her öğrenciye 1 ders için 2 adet sınav hakkı tanınacaktır. İki sınav hakkını kullanan öğrencinin yüksek olan notu geçerli sayılacaktır. Her bir dersten sayılan bu 2 sınav hakkı haricinde başka sınav olmayacaktır.
  • Sınavların tamamı Öğrenme portalı üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.
  • Sınava, başlangıç ve bitiş saatleri arasında istenilen zamanda ve mekânda girilebilecektir.
  • KLUZEM ’in sınavlar için bilgisayar ve internet tahsis etme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
  • Öğrencilerimizin sınav oturumu sırasında sorun yaşamamaları için bilgisayar donanımlarını ve internet bağlantılarını önceden kontrol etmelerinde fayda vardır.
  • Sınav rahatlığı ve kullanılabilirliği açısından mobil cihazlar tavsiye edilmemektedir.
  • Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecektir. Doğru olduğu düşünülen cevap şıkkı işaretlenmelidir.
  • Sınav bitiminde mutlaka Sınavı Bitir butonuna tıklanmalıdır.  Aksi takdirde sınav süre bitiminde bitmiş sayılacaktır.
  • Herhangi bir sebeple sınav ekranının kapanması durumunda, sınav süresi içerisinde tekrar oturuma girilebilir. Ancak sınavdan ayrı kalınan süreler sınav süresine dâhil olacağından, bu gibi kötü senaryoların yaşanmaması için internet bağlantısı güçlü olan bir mekânda oturuma girilmesi tavsiye edilir.
  • Bir dersten başarılı sayılmak için en az 50 puan (15 doğru yanıt) alınması gerekmektedir.
  • Sertifikanın hak edilebilmesi için herhangi bir dersten (Word 2013, Excel 2013, PowerPoint 2013, Outlook 2013, C#, SQL) başarılı olunması gerekir. Dağıtılacak sertifikada sadece başarılı olunan derslerin ismi yazılacaktır. Örneğin Ofis Uzmanlığı Kursu alan bir öğrenci sadece Word 2013 Dersinden başarılı olması ve diğer derslerden başarısız olması durumunda alacağı sertifikada sadece Word 2013 yazacaktır.
  • Başarısız olunan dersler veya birinci sınavı kaçıran öğrenciler için tekrar sınav yapılmayacaktır.
  • Sınavlarda yaşanan problemler ile ilgili sınav günü içerisinde uzem@klu.edu.tr ya da itacademy@klu.edu.tr  adresine mail olarak gönderilmelidir.

IT Academy Sınavında Başarılar Dileriz…

IT Academy Sınav