It Academy Sınavları Hakkında

08/06/2015 10:43:31 - 08/06/2015 10:43:31 - 39889 Okunma

Microsoft IT Academy Sınav ve Başarı Değerlendirme Yönergesi

Microsoft IT Academy Office ve Yazılım Uzmanlığı sertifika programı sınavları 18 Haziran 2015 Perşembe saat 07:00 başlayıp aynı gün saat 23:59’ da sona erecektir. Aynı sınavın mazereti ve başarısız olan öğrencilere 20 Haziran 2015 Cumartesi tarihinde saat 07:00 başlayıp aynı gün saat 23:59’ da sona erecek ikinci hak verilecektir. Sınavlar, aşağıdaki derslerden ilgili müfredata uygun olarak hazırlanmış ayrı oturumlardan oluşmaktadır.

Microsoft IT Academy Office Uzmanlığı

• Excel 2013,
  • PowerPoint 2013,
  • Outlook 20013.

Microsoft IT Academy Yazılım Uzmanlığı

• C#,
  • SQL Server Veri Tabanı,

• Sınavların tamamı internet üzerinden çevrimiçi olarak yapılacaktır.
  • Sınava, başlangıç ve bitiş saatleri arasında istenilen zamanda ve mekânda girilebilecektir.
  • KLUZEM ’in sınavlar için bilgisayar ve internet tahsis etme yükümlülüğü bulunmamaktadır.
  • Öğrencilerimizin sınav oturumu sırasında sorun yaşamamaları için bilgisayar donanımlarını ve internet bağlantılarını kontrol etmelerinde fayda vardır.
  • Sınav rahatlığı ve kullanılabilirliği açısından mobil cihazlar tavsiye edilmemektedir.
  • Her bir oturumda toplam 40 adet test sorusu sorulacaktır.
  • Her bir oturumun süresi 30 dakikadır.
  • Yanlış yanıtlar doğru yanıtları götürmeyecektir. Doğru olduğu düşünülen cevap şıkkı işaretlenmelidir.
  • Sınav bitiminde mutlaka Sınavı Bitir butonuna tıklanmalıdır.  Aksi takdirde sınav süre bitiminde bitmiş sayılacaktır.
  • Herhangi bir sebeple sınav ekranının kapanması durumunda, sınav süresi içerisinde tekrar oturuma girilebilir. Ancak sınavdan ayrı kalınan süreler sınav süresine dahil olacağından, bu gibi kötü senaryoların yaşanmaması için internet bağlantısı güçlü olan bir mekânda oturuma girilmesi tavsiye edilir.
  • Bir dersten başarılı sayılmak için en az 50 puan (20 doğru yanıt) alınması gerekmektedir.
  • Sertifikanın hak edilebilmesi için her hangi bir dersten (Excel 2013, PowerPoint 2013, Outlook 2013, C#, Veri Tabanı) başarılı olunması gerekir.
  • Başarısız olunan dersler veya birinci sınavı kaçıran öğrenciler için 20 Haziran 2015 Cumartesi günü aynı saat aralığında tekrar sınav yapılacaktır.
  • İkinci sınavdan da başarısız olan veya sınava girmeyen öğrenciler için başka sınav hakkı tanınmayacaktır.
  • Sınavlarda yaşanan problemler ile ilgili sınav günü içerisinde uzem@klu.edu.tr adresine mail olarak gönderilmelidir.

IT Academy Sınavında Başarılar Dileriz…

IT Academy Sınav